MENU


Vad är e-faktura?

E-faktura är samma sak som en vanlig pappersfaktura fast den skickas elektroniskt till din internetbank istället för i pappersform hem i brevlådan. Du kan titta på fakturan i internetbanken och den kommer att se ut som en hyresavi på papper. 
Fördelarna är bl.a. att alla uppgifter för att göra betalningen är redan ifyllda d.v.s. du behöver inte fylla i långa ocr-nummer eller annat utan du kontrollerar bara uppgifterna och sedan godkänner du betalningen så dras hyran på förfallodagen. Dessutom finns alla e-fakturor tillgänliga via banken i minst 18 månader bakåt i tiden och det är enkelt att ta emot och betala e-fakturor var man än befinner sig, bara man kan logga in på sin bank. 

 

Så skaffar du E-faktura:

Du registrerar dig via din internetbank. När du betalat dina räkningar i internetbanken får du upp en lista på företag som du just betalat till och som kan skicka e-faktura till dig. Följ sedan instruktionerna på skärmen. Om du har några funderingar eller behöver hjälp att registrera dig så kontaktar du din bank.
 

Viktig information:

  • Observera att du efter din anmälan kommer att få hyresavierna som e-faktura från och med nästa avisering. Vi aviserar hyrorna kvartalsvis, d.v.s. avier som redan har skickats ut i pappersform ändras ej utan de betalar du som vanligt. 
  • Du måste själv regelbundet kontrollera hos din internetbank om du har några e-fakturor som ligger och väntar på godkännande så att fakturorna betalas i tid.

  • Det är viktigt att det är kontraktsinnehavaren som anmäler sig till e-faktura, dvs personen som vi skrivit hyresavtalet med. Om ni är två stycken på kontraktet är det viktigt att ni meddelar oss på kontoret vem av er som ska få e-fakturan så vi kan lägga in den personen som ”huvudkund” för att det ska fungera.

  • Om du vill avanmäla dig från tjänsten i framtiden så gör du det via din internetbank. Du får sedan nya avier från oss för manuell betalning nästa gång vi aviserar dig.

  • Om du byter bank måste du själv avanmäla dig hos din gamla bank och sedan anmäla dig på nytt hos din nya bank för tjänsten e-faktura.

 

Kontakta gärna vårt kontor på 0921-13821 om du har några funderingar.

 

Klicka på din bank för mer information om e-faktura:

Handelsbanken

Swedbank

Nordea

SEB

Sparbanken Nord